Kangasopas puvun, takin ja housujen hankintaan

Jaa:

Herrain Pukimo

Ympärivuotiseen käyttöön paras valinta on kangaspainoltaan 250-350g/m2 täysvillakangas. Kankaan Super- tai S-lukemaa ei kannata pitää absoluuttisena mittarina. Parhaan lopputuloksen saa, kun kysyy paljon pukuja käyttäviltä, mitkä kankaat heillä ovat toimineet parhaiten. Laadukkaina valmistajia ovat  mm. Vitale Barberis Canonico, Reda, Fratelli Tallia di Delfino, Hardy Minnis, Holland & Sherry sekä Loro Piana. Kaikkien edellämainittujen valmistajien kankaat ovat Herrainpukimon valikoimassa.

Kesäpainotteiseen käyttöön puvun materiaali voi olla niin pellavaa, puuvillaa, villaa, silkkiä tai niiden sekoitetta. Pellava ja puuvilla ovat helposti arkisia, mutta klassisissa tummissa väreissä sopivat myös juhlapuvuiksi. Silkki on arka, mutta erittäin miellyttävä ja kaunis materiaali, joten se on parhaimmillaan sekoitekankaissa tuomassa pehmeyttä esimerkiksi pellava-villakankaaseen.

Kesän ohuet villapuvut saattavat olla harmillisen lyhytikäisiä, jos kankaassa ei ole vahvikkeena erittäin lujaa mohair-villaa tai jos kangas ei ole ns. high twist -kangasta, joka on tehty pitkäkuituisesta, tiukkaan kierretystä langasta, josta tehty kangas kestää kulutusta erinomaisesti. High twistin erityisominaisuus on ryppyyntymättömyys, sillä tiukka kierre vetää kankaan ryppyjä suoraksi kuin itsestään.

Kesätakeista paras mahdollinen on joko villa-silkkisekoitteinen tai puuvillainen seersucker-kangas, joka hengittää loistavasti.

Talvipuvuissa tai puvuissa, joita käytetään kesäkauden ulkopuolella hyvä kangaspaino on 350-450g/m2. Puku ei tyypillisesti ole liian kuuma toimistokäyttöön, mutta ulkoilu on huomattavan miellyttävää. Lämpimintä mahdollista pukua, takkia tai housua etsivä päätyy flanellikankaaseen, joka on huokoista, erittäin hyvin lämpöä eristävää ja ryppyyntymätöntä.

Talvikauden vaatteissa erityisesti cavalry twillit, covert-kankaat sekä muut raskasta kulutusta varten suunnitellut kankaat ovat mieluisa valinta.