Borgioli Aboa käsinvärjätyt kengät, KenkäJorma x Herrainpukimo

550,00 

Tyhjennä valinta
- +
Lisää toivelistalle

Jaa:

Tuotetunnus (SKU): fratelli_borgioli_oxford_cap_toe-1-2 Osastot: , ,

Kuvaus

Kokonaan Toscanassa toscanalaista materiaaleista valmistetut Fratelli Borgiolin täysnahkakengät ovat Herrainpukimon näkemys maailman parhaasta kengästä alle 1000 euron hintaluokassa.

– Pinnoittamaton korkealaatuinen nahka käsinvärjättynä.
– Joustava Goodyear welt -menetelmällä valmistettu nahkapohja kapealla viistetyllä vyötäröllä (beveled waist). Pohja on ommelrakenteella, ja sen pystyy vaihtamaan Herrainpukimon kautta joko suomalaisella suutarilla tai Fratelli Borgiolin tekemänä.
– Messinkinaulat vahvikkeena pohjassa alueilla, joihin kohdistuu eniten rasitusta.
– Napakka lesti, joka pitää kantapään hyvin paikallaan. Lestin leveys on F+ eli leveähkö. Vyötärö on solakka, mikä tekee kenkään upean sisäkaaren.

Kenkien mukana Fratelli Borgiolin kenkälusikka, ylimääräinen nauhapari sekä pölypussit. Tuote toimitetaan upeassa Fratelli Borgiolin kenkälaatikossa.

Kuvat puhuvat puolestaan, mutta tämä kenkä pitää ennen kaikkea kokea itse.

Aboa-erikoismalli on tehty kollaboraation yhteisyökumppanimme KenkäJorman kanssa. Kengät myydään värjäämättömänä ja haluttu värjäys ja pintakäsittely sisältyvät hintaan.

 

Kenkien värjäys

Kengät värjätään alkoholipohjaisilla nahalle tarkoitetuilla väriaineilla eri menetelmin Turussa. Värjäykset tehdään aina käsin, eli siveltimillä, sienillä ja muilla tekniikoilla. Jokaisesta parista tulee erilainen ja kengän viimeistely ei ole välttämättä samanlainen, kuin mitä kenkätehtaasta tilatessaan saisi.
Värjäyksen jälkeen kengät viimeistellään voiteilla ja vahoilla, jolloin kenkä on käyttökelpoinen ja valmis luovutettavaksi asiakkaalle. Kengät ovat crust-nahkaa, jotka ovat hieman herkempiä sään olosuhteille (emme suosittele käyttämään kenkiä esimerkiksi loskasäässä). Myös tiettyjen hoitoaineiden käyttö kenkiin ei ole suositeltavaa (vahvat minkkiöljypohjaiset ja tietyt lankinpoistoaineet).

Väritoiveet kenkiin: ole yhteydessä KenkäJormaan Instagramin, Facebookin,  kenkajorma@hotmail.com tai nettisivujen kautta.
Kengät pyritään värjäämään mahdollisimman lähelle asiakkaan toivetta. Kengät on mahdollista saada yksivärisenä tai sitten antiikkipatinoituna (liukuväri/käänteinen liukuväri/marmorointi) Myös kenkien pohja voidaan värjätä toiveesi mukaan.  Voit katsoa ylläolevista linkeistä KenkäJorman toteutuksia, jos jokin tietty värjäys toimisi inspiraationa.

Jokaisella kengänvärjääjällä on oma tyyli, miten värjäykset tehdään ja miltä lopputulos näyttää. KenkäJorma ei pysty kopioimaan toisen tekijän töitä yksi yhteen.

Jokainen parin värjäys on useamman tunnin työ, jossa on useita eri vaiheita. Pyrimme saamaan kengät tilaajalleen kolmen viikon sisällä. Ilmoitathan erikseen, jos toivot että kengät jätetään värjäämättömäksi, jolloin voit itse värjätä kengät/viedä ne värjättäväksi toisaalle. Huomioithan, että jos haluat pelkät värjäämättömät crust kengät itsellesi, nahan pinnalla ei ole minkäänlaista suojausta.

 

Lisätietoa

Kengät on valmistettu kokonaan Toscanan alueella Italiassa. Valmistaja: Fratelli Borgioli tilaustyönä Herrainpukimolle & KenkäJormalle.

Mahdollinen puolipohjaus sekä käyttöönottohuolto sisältyy tuotteen hintaan. Suosittelemme puolipohjausta, mikäli tarkoituksena on käyttää kenkiä ympärivuotisessa käytössä. Suosittelemme Boot Blackin kengänhoitotuotteita Fratelli Borgiolin kengille.

Fratelli Borgioli -kengät lähemmässä tarkastelussa Keikarin blogissa: Borgioli-jalkineiden anatomia